Kawy

n_kawy

 

IrishCoffe_resize.jpg
 
Irish Coffe
 
 
-Giffard Irish
-Irish Whiskey
-filiżanka gorącej kawy
-schłodzona pełnotłusta gędta śmietana
-posypka z białej czekolady
 
 
W szklaneczkę do Irish Coffe wlewamy gorącą mocną kawe z syropem Giffard Irish.
Następnie odmierzamy Whiskey, wlewamy do kawy i mieszamy.
Na koniec powoli nalewamy do kieliszka gęstą śmietanę i posypujemy ją białą czekoladą.

 



LatteOrgeat_resize.jpg
 
Latte Orgeat

 

 
-Giffard Orgeat (marcepan)
-espresso
-mleko
-posypka z czekolady
 
W szklance do Latte podgrzać i spienić mleko z syropem Giffard Orgeat przy pomocy ekspresu ciśnieniowego, następnie powoli nalać espresso tak aby utworzyło oddzielną warstwę na mleku.  Posypać czekoladą.



 

MachiattoMacadamia_resize.jpg
Macchiatto Macadamia
 
 
-Giffard Macadamia
-espresso
-spienione mleko

 
W filiżance do kawy mieszamy espresso z syropem Giffard Macadamia i następnie nakładamy dwie lub trzy łyżki spienionego mleka.





CappucinoGingerbread_resize.jpg
 
Cappuccino Gingerbread
 
 
-Giffard Gingerbread (piernik imbirowy)
-espresso
-podgrzane i spienione mleko
-posypka z kakao i kardamonu
-polewa czekoladowa
 
W filiżance podgrzać i spienić mleko z syropem Giffard Gingerbread przy pomocy ekspresu ciśnieniowego, następnie powoli po ściance filiżanki nalać espresso. Polać delikatnie na wierzch polewą czekoladową i posypać posypką z kakao i kardamonu.




 

 
 

Menu produktów

Kontakt

DRINK CENTER
Połczyno
ul. Chłodnicza 18
84-100 Puck
e-mail: poczta@drinkcenter.pl





DrinkCenter.pl © 2011 All Rights Reserved. Wykonanie: pozycjonowanie-marketing.pl